Clafoutis klinkt misschien Grieks, maar het is wel degelijk een klassiek dessert uit de Franse keuken. Traditioneel wordt dit Franse gebak met kersen bereid, maar ook ander fruit zoals vijgen of peren leent zich tot deze zoete lekkernij. Clafoutis wordt in de oven gebakken en is het lekkerste wanneer je hem lauw serveert.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de kersen, verwijder steeltjes en pitten. (Buiten het kersenseizoen kun je eventueel ook kersen uit een bokaal gebruiken.)
Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom. Doe er de melk, eieren en 180 g suiker bij. Klop stevig op tot een glad en dik vloeibaar beslag.
Vet een ovenschaal in met boter en doe er de kersen in. Schenk er het beslag over en zet de taart 20 minuten in de oven.
Meng de overgebleven 20 g suiker met de vanillesuiker en strooi over de clafoutis. Zet nog 10 min. in te oven.