Dit Provençaalse gerecht werd voor ons ontwikkeld door Ellen van Kokerellen!
Ellen logeerde vorige zomer in een vakantiehuis van Reli en schrijft daarover het volgende: "Vorig jaar trokken we naar de Provence, vlakbij de Mont Ventoux en zaten we in een huisje van Reli. Wat hebben we genoten! Dankzij de goede service vonden we iets wat goed bij onze noden paste (we gingen met het uitgebreide gezin) en het huis was tip top in orde. Ik denk er alleen maar met plezier aan terug."
Deze quiche met gegrilde groenten combineert de lekkerste smaken uit de Provence. Gegrilde courgette, aubergine en ui samen met wat pittige olijven, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas.
Bedankt, Ellen voor dit lekkere receptje!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de rode ui en snij samen met de aubergine en courgette in hapklare stukken.
Leg op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, de provencaalse kruiden en peper en zout. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.
Boter ondertussen een quichevorm of springvorm in met wat boter. Verdeel het vel kruimeldeeg over de bodem en snij het overtollige deeg langs de rand weg. Prik wat gaatjes in de bodem.
Klop de eieren los in een kom en voeg een scheutje melk of room toe. Kruid met peper en zout.
Verdeel de gegrilde groenten over het kruimeldeeg, samen met de tomaatjes. Giet het eimengsel over de groenten en verkruimel bovenop de geitenkaas.
Zet de quiche terug in de oven voor 35-40 minuten. Hou de bovenkant in de gaten, dek eventueel af met wat aluminimumfolie als de groenten te snel donker worden. Serveer meteen!