Doet de geur van lavendel jou ook instant dromen van vakantie in Zuid-Frankrijk? Wist je dat lavendel ook eetbaar is? Je kunt de bloemetjes zowel gedroogd als vers verwerken in zoete desserts of drankjes. En wie echt avontuurlijk is, kan zelfs eens proberen om een stukje kip of lam te marineren in een mengsel van olijfolie, honing, tijm en lavendel. Tip: begin met een kleine hoeveelheid, want de smaak mag niet overheersend zijn!
Ga je in de keuken experimenteren met lavendel? Zorg dat je altijd onbespoten lavendel gebruikt. Sommige soorten smaken sterker dan andere, dus heb je er in de tuin staan, probeer dan eerst even uit of die niet te hard doorsmaakt. Een zeepsmaak is absluut te vermijden. De Engelse variant smaakt iets zoeter en zou daardoor beter geschikt zijn voor bereidingen.
Zin gekregen om met lavendel aan het kokerellen te slaan? We zetten je hieronder op weg met twee recepten: lavendelkoekjes en lavendellimonade.
Dit recept vonden we op de blog Jonge Sla.
Voor de lavendelsiroop:
Voor de afwerking:
De lavendelsiroop:
De limonade: