Recept: rillette van sardines uit de Vendée

De Vendée is een unieke vakantiebestemming voor sportievelingen én voor Bourgondiërs!


  • Deel dit artikel via

Sardines uit de Vendée

La Vendée ligt aan de Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. Het is een unieke vakantiebestemming met lange zandstranden en prachtige eilanden: een waar paradijs voor liefhebbers van watersport. Fietsers kunnen zich dan weer uitleven in het lichtglooiende binnenland.

Ook bourgondiërs komen in de Vendée aan hun trekken. Vooral vis en schaal- en schelpdieren zijn er in overvloed. Zo is Saint-Gilles-Croix-de-Vie de enige Franse haven die pronkt met het label Site Remarquable du Goût, en dat dankzij haar sardines. 

De bekendste sardines zijn die van La Perle des Dieux(“parel van de goden”). De site van het merk, gevestigd op een oude boerderij, is zeker een bezoekje waard. Naast het museum dat de geschiedenis van het bedrijf toont, is er ook een kunstgallerij. De blikjes van het merk zijn echte pareltjes dankzij de samenwerking met kunstenaars


Recept: sardientjesrillette

Met sardines uit blik kun je gemakkelijk een lekkere rillette maken om op de boterham te smeren.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 1 blik sardientjes op olie (verwijder de graat en de olie)
  • 1 gezouten ansjovisfilet
  • 50 gram roomkaas (type Philadelphia)
  • Een paar druppels tabasco

Mix alle ingrediënten in een mini-blender of met de mixer. Ook lekker op een toastje, versierd met wat kappertjes!